Fietsvakantie in Kaprun

Fietsvakantie in Kaprun

Vakantiewoningen voor fietsers

Het Landhuis Lodges Kaprun heeft alles wat men wenst voor een fietsvakantie in Kaprun. Wij zijn het ideale uitgangspunt voor vele fietstochten. Enerzijds kan de downhiller zich op de nabijgelegen trails uitleven en de familie zich bevinden op de vele vlakke fietspaden.
Het beste boekt men zijn vakantiewoning met was- en bergruimte. Kijk hier voor de directe boekingsprijs.

Wasplaats voor fietsen en informatie

 

Voor het huis hebben we een wasplaats voor de fietsen ingericht. Daar hebben we stromend water en borstels om de fiets na het avontuur weer schoon te maken. Verder vinden de gasten bij de ingang informatiemateriaal voor alle fietsuitstapjes. Als u liever te voet op pad gaat, vindt u hier onze wandelsuggesties.

Stalling voor fietsen

 

Hetzelfde als in de winter voor de skiër, hebben we in de zomer een stalling voor een ideale fietsvakantie ingericht. Deze ruimte is afgesloten en geeft genoeg plaats voor de fietsen van onze gasten. Voor alle verdere vragen zijn wij 24/7 beschikbaar via onze WhatsApp hotline. Alles is zo ingericht voor een perfecte fietsvakantie in Kaprun.

Startpunt voor fietstochten van alle niveaus

 

Er is niets mooiers dan een dag op de fiets. Voor de perfecte fietstocht hebben we hier enkele van onze beste tips samengesteld. Als u daarna uw vermoeide voeten wilt ontspannen, kunt u een duik nemen in het ons zwembad. Kijk hier voor meer Informatie.

Tauern fietspad van Kaprun tot Krimml

 

Het Tauern fietspad tussen Zell am See-Kaprun en de Krimml gaat over een lengte van 65 km. Het startpunt is bij het dalstation van de MK Maiskogelbaan, niet ver bij het Landhuis Lodges vandaan. Deze weg voert langs de mooiste meertjes en dalen van Pinzgau. Het beste: Het laat zich goed combineren met een bezoek aan de Krimml watervallen. Daarbij kan men op warme dagen een verfrissende duik nemen in één van de meertjes langs de route. De exacte routebeschrijving en vele andere routes in de regio kan men in de link hier nalezen.

Tip:
Een deel van de route, het beste van Kaprun naar Krimml, kan met de Pinzgauer stoptrein worden afgelegd. De trein heeft een apart wagon waarin fietsen ondergebracht kunnen worden en stopt in Fürth/Kaprun.

Kapruner Moos – richting Zeller See

 

Hoe is het om een fietstocht te maken rondom het meer van Zell am See op een hete zomerdag? Nou duidelijk, zwemspullen inpakken en het picknickkleed niet vergeten! Het eerste gedeelte voert langs bloemige weiden door de Kapruner Moos richting het meer. Na Bruck komt men langs Haus Gabi, waar de eerste badplaats van de route is. Na een heerlijke afkoeling zet men de tocht voort richting Thumersbach, voordat in Zell am See de ijstenten te wachten staan.

 

Tip:
Tijdens de tocht rondom het meer zou men een stop bij een van de drie strandclubs kunnen maken in Thumersbach, Zell am See of Schüttdorf (Seespitz). Dat zou de perfecte afronding zijn van uw fietsvakantie in Kaprun.

Vakantie direct aan de Downhill trail in Kaprun

 

Maiskogeltrail 

 

Deze trail werd in de zomer van 2021 geopend. Met zijn brede paden is dit een perfecte beginners trail voor alle fietsende enthousiastelingen. Met zijn talrijke bochten heeft deze trail een totale afstand van 4,6 kilometer. De start bevindt zich bij het bergstation van de MK Maiskogelbahn op 1.570 meter. Men kan bij het middenstation Stangerbauer op 1.137 meter hoogte weer de gondel nemen. Het dalstation voor het opstappen in de gondel ligt niet ver van het Landhuis vandaan. Adres: Kitzsteinhorn 5, 5710 Kaprun.

Tip:
Kaprun biedt nog meer trails op de Kitzsteinhorn. Deze exacte routes kan men hier vinden.

Bike Trails in de buurt van Leogang

 

Het Eldorado van de Bike Trails treft men in het nabijgelegen Leogang. Met 12 verschillende afdalingen voor alle niveaus biedt het Bikepark Leogang alles wat het hart van een mountainbiker begeert. Leogang ligt op ongeveer 25 minuten rijden van Kaprun. Zo kan de mountainbike beleving ideaal gecombineerd worden met een zomervakantie in Kaprun. Bekijk hier het gehele aanbod van het Bikepark. .

Tip:
De Gravity Card is geldig in meer dan 23 Bikeparks. Als u deze kaart al in bezit heeft, kunt u voor een gereduceerd tarief gebruik maken van “The Epic Bikepark Leogang”.