Skivakantie in Kaprun

Skivakantie in Kaprun

Skiën op de Maiskogel & Kitzsteinhorn

 

Sinds de nieuwe verbinding van de Maiskogel met de Kitzsteinhorn-gletsjer via de K-Konnection heeft Kaprun de ski beleving naar een hoger niveau getild. Zo wordt de skivakantie in Kaprun een onbezorgd verblijf met vele instijgmogelijkheden in het skigebied in het Salzburgerland. In het Landhuis Lodges Kaprun genieten onze gasten zelfs van ski-in/ski-out direct bij het vakantiehuis. Op deze pagina vinden onze bezoekers alle informatie over skiën op de Maiskogel en de Kitzsteinhorn. Als u een vakantiewoning met ski-in/ski-out mogelijkheden tegen een scherpe boekingsprijs wilt vastleggen, reserveer hier:

Kitzsteinhorn

 

Al vanaf oktober garandeert de Kitzsteinhorn heerlijk skiën in de zon met goede sneeuwcondities. Zelfs tot in mei heersen op de gletsjer perfecte piste omstandigheden. Door de hoge ligging kunt u het hele jaar door een perfecte skivakantie doorbrengen in Kaprun.

Onze gasten genieten van talrijke hutten met Oostenrijkse sfeer, die uitnodigen tot een aangename pauze. Elk jaar trekt het ICE CAMP met zijn kunst tot 5 iglo’s uit ijs, vele bezoekers. In de zomer en winter biedt het Gipfelwelt 3000 met zijn uitkijkplatform een adembenemend uitzicht op het Nationalpark Hohe Tauern.

Pistes & openingstijden van de Kitzsteinhorn

Op de Kitzsteinhorn bevindt zich een gevarieerd aanbod aan pistes. De mogelijkheden variëren van blauwe tot zwarte pistes. Het skigebied in Kaprun staat ook wel bekend als het freeride Eldorado. In totaal heeft de Kitzseteinhorn vijf freeride-lijnen voor iedereen die honger heeft naar diepe sneeuw. (X1-X5) En wie durft de Black Mamba? Klik hier voor de volledige pistekaart.

Ticketprijzen Kitzsteinhorn

 

Vanwege de nieuwe Covid-19 regelgeving is het verstandig om vooraf je dagkaart te boeken. In de online shop kan de gast zijn vaccinatiebewijs inladen en direct in de gondel stappen. Hier is de link naar de webshop.

Maiskogel met Schaufelberg

Pistes & openingstijden van de Maiskogel

 

  • De Maiskogel werd lange tijd onderschat, maar tegenwoordig is het van Kaprun niet meer weg te denken. Met de nieuwe MK-Maiskogelbahn heeft deze ook een directe verbinding met de Kitzsteinhorn-gletsjer. In het hoger gelegen gebied vinden alle skiliefhebbers uitdagende, zwarte pistes. Door de ligging op het noorden zijn er altijd perfecte omstandigheden.
  • In het lagergelegen gebied kunnen jonge skiërs kleine hindernissen in het Maisi-park uitproberen.
  • Als de kleintjes nog altijd niet moe zijn, is de Maisflitzer het moment om de skidag af te sluiten. De Alpine Coaster voor het hele gezin. Over het algemeen biedt het Familiepark Maiskogel een gevarieerd alternatief als men de ski’s even aan de kant wil zetten. Wij hebben het programma voor de beste skivakantie in Kaprun.

Ticketprijzen Maiskogel

Voor de Maiskogel geldt een gereduceerde ticketprijs. Het ticket is inclusief de Maiskogel en de Schaufelberg en zo ook de Lechnerberg. Hier de link naar de webshop.

Lechnerberg

 

Voor de beginners en kinderen is de Lechnerberg de ideale piste. De Lechnerberg ligt direct aan het centrum en wordt door de lokale bevolking liefdevol de Hollandse gletsjer genoemd. Dat doet geen afbreuk aan het skiplezier: Terwijl de kinderen hun eerste sporen trekken in het aangrenzende Kinderland, genieten de ouders in het centrum van Kaprun.

 

Pistes aan de Lechnerberg

 

  • 2 eenvoudige pistes met sleeplift
  • Kinderland met rolband

Ticketprijzen & openingstijden Lechnerberg

 
 

De lift bij de Lechnerberg is de enige lift waar men enkele losse ritten en een 10-rittenkaart kan kopen.

Skischolen in Kaprun

In Kaprun zijn diverse skischolen die het juiste aanbod hebben voor alle behoeften en niveaus: Hier hebben we een skischoolvergelijking voor jouw skivakantie in Kaprun samengesteld.

Skiverhuur Kaprun

Kaprun is goed uitgerust met skiverhuur. Bij vrijwel elk dalstation is de passende uitrusting voor skiplezier te vinden. Hier is een overzicht van de skiverhuur in Kaprun.