Vakantie met hond in Kaprun

Vakantie met hond in Kaprun

Hondenvriendelijke vakantiewoningen

Het Landhuis Lodges Kaprun biedt ook voor onze viervoetige gasten een plaats. De meeste vakantiewoningen hebben direct toegang tot de tuin, welke een goede uitloop voor zijn begeleider garandeert. Verder heeft Landhuis Lodges ook voor hondenliefhebbers veel te bieden. Wie al de smaak te pakken heeft, boekt hier de beste prijs of laat zich hieronder overtuigen van onze service.

Uitrusting voor honden

Op wens stelt ons team van Landhuis Lodges Kaprun graag hondenbakken en bedden beschikbaar. Het is belangrijk om uw harige metgezel te registreren bij het boeken, zodat we ons kunnen voorbereiden en alles ingericht is voor uw vakantie met de hond.

Tuin met uitloop

Het Landhuis Kaprun beschikt over een omheinde tuin met een liggedeelte. Tijdens het moment dat u heerlijk van het zwembad geniet, kan uw hond in de schaduw uitrusten. Alle harige vrienden die nog energie over hebben kunnen de omliggende paden gebruiken voor een wandeling. Dat betekent door en door hondenvriendelijke vakantiewoningen.

Hondenplekken & excursies in Kaprun

Hondenweide aan de Salzach Kaprun

De Kapruner hondenplaats ligt ten oosten van de Kapruner Moos, op de rechteroever van de Salzach. Namelijk precies waar de Kapruner Ache uitmondt in de Salzach. Uw locatie is niet ver van de Tauernspa. Informatie: Naast de zone loopt ook het fietspad langs de Salzach. De hondenzone is niet bijzonder groot, maar kan prima gecombineerd worden met een wandeling door de Kapruner Moos. Er zijn hondenzakjes en geselecteerde hindernissen ter plaatse. Let op: De hondenzone is niet volledig ontsnappingsveilig.

Hoe bereik ik de hondenplaats vanuit Landhuis Kaprun?

Vanaf het Landhuis loopt u via de verharde weg bergafwaarts naar de kruising van het fietspad. Daar slaat u linksaf de fietstunnel in waarna u na het MK-dalstation over een brug de Kapruner Ache oversteekt. Daar slaat u scherp linksaf en volgt u de oevers van de Kapruner Ache gedurende 1,5 kilometer. Na de Tauernspa ligt de plaats direct aan de linkerkant.

Met de hond naar de Klammsee

De hond mag aangelijnd de Sigmund-Thun-Klamm in. Deze is geopend van mei tot oktober. Het is zonder meer de mooiste wandeling naar de Klammsee. Eenmaal boven loopt u langs de Klammsee in de richting van de Kitzsteinhorn. De hele wandeling rond het meer is ca. 1,5 kilometer en ook met kinderen goed te doen. Aan de zuidkant van het meer zijn er enkele weiden, die zelfs in het seizoen minder druk zijn en uw viervoeter voldoende ruimte biedt.

Hoe bereik ik de Klammsee vanuit Landhuis Kaprun?

Bergaf over de verharde weg. Dan na de eerste bocht rechtsaf een klein grindpad op. Volg deze kortere weg in de richting van de Kitzsteinhorn. Voorbij de supermarkt “Billa” komt u op het voet- en fietspad naast de hoofdweg. Volg deze tot de Sigmund-Thun-Klamm aan de rechterkant zichtbaar is.

Wandelingen met de hond in Kaprun

In Kaprun zijn vele wandelingen mogelijk, welke men ideaal met de hond kan maken. Op vele plaatsen zijn kleine groene metalen boxen met hondenzakjes gratis beschikbaar. Hoewel alles in Kaprun zeer ruim is, dient u uw hond, zeker in de buurt van kinderen of drukke plaatsen aan de lijn te houden. Hier zijn nog een paar tips voor die u naast de bekende routes kunt opnemen in uw vakantieplanning.

Tip voor een vakantie met hond in Kaprun:

  • Wandeltips met Kapruner Höhenweg, Alexander-Enzingerweg en nog veel meer.
  • Fietstips met tochten richting Zell am See of Krimml.

Naast onze hondenvriendelijke vakantiewoningen staan wij altijd voor u klaar met raad en daad.