Vakantiehuis met
spectaculair uitzicht

Vakantiehuis met spectaculair uitzicht

Vakantiewoning boven het Kapruner dal

Het Landhuis Kaprun heeft het meest spectaculaire uitzicht over Kaprun. Nergens is een mooier uitzicht te vinden over de Kapruner Vallei. Dit uitzicht reikt van de Kitzsteinhorn via kasteel Kaprun tot aan het meer van Zell am See. Gasten hebben keuze te over: een vakantieappartement in het centrum of een vakantiehuis op een heuvel met een spectaculair uitzicht. Het goede nieuws: we hebben beide. Het centrum en de pistes liggen op slechts enkele minuten lopen. We hebben dit allemaal op een fantastische locatie op een heuvel boven het centrum van Kaprun. Klinkt dat als een droomplek voor je volgende vakantie in Kaprun? Dan kunt u het beste hier de directe boekingsprijs veiligstellen.

Vakantiehuis op de Heuvel

Onze vakantiewoningen hebben allemaal een balkon. Via dit balkon heeft u toegang tot het terras en ons zwembad. De vakantiewoningen Thomas en Franz zijn direct gelegen aan het terras en zwembad. Het zwembad is een absoluut hoogtepunt. Liggend in het water met het uitzicht op de kitzsteinhorn kom je volledig tot rust.

Zonuren in Kaprun

De heuvel aan de westzijde van Kaprun krijgt al snel in de morgen haar eerste zonnestralen. Heerlijk om dan op je eigen terras genietend van de zon je ontbijt te nuttigen. Voor degene die graag gebruik willen maken van een fiets. Verwijzen we graag door naar onze voorstellen voor prachtige fietsroutes in en rondom Kaprun. In de winter verdwijnt de zon weer wat sneller, maar vanaf juni hebben we meer dan 8 uur per dag de zon op ons Huis.

Uitzicht op de omliggende bergtoppen

Het uitzicht vanuit het Vakantiehuis is werkelijk bijzonder. We tellen meer als acht bergtoppen in deze omgeving. Majesteitelijk steken de flanken van de kitzsteinhorn af. De Kitzsteinhorn oftewel de Kapruner Horn is slechts een van de vele legendarische bergtoppen in de Kaprun-vallei. Zin om te wandelen? Hier hebben wij enkele tips om in deze omgeving wandelingen te maken. Verder hebben we hier een overzicht van onze bergtoppen die met elkaar verbonden zijn.

Van west tot noord:

 

  • Kitzsteinhorn 3.203 m
  • Großglockner 2.798 m (im Hintergrund)
  • Wiesbachhorn 3.564 m
  • Imbachhorn 2.396 m
  • Hoher Tenn 3.368 m
  • Hundstein 2.117 m
  • Steinernes Meer 2.655 m (Selbhorn)
  • Schmittenhöhe 1.965

Uitzichtpunt rondom het vakantiehuis

Schaufelberg

Smal zijn de haarspeltbochten van het Vakantiehuis de berg op. Gelukkig is er een kortere weg te voet omhoog. Na ongeveer 40 minuten wandelen kom je bij de Apres Ski bar de „Eisbär”. Van daaruit kun je richting Vorderweißstein gaan voor een prachtig uitzicht over het dal. Noch veel mooier is de wandeling naar boven naar de Stangerbauer met een prachtig uitzicht over het meer van Zell am See en een vergezicht richting Oberpinzgau. Plezier gegarandeerd!

 

Op de terug weg naar het Landhuis buig je na de „Eisbär” af naar rechts. Dan wandel je over een smal wandelpad door het bos terug. Dit pad eindigt op de Ortlehenweg die dan direct terug voert naar het Landhuis.
Een leuk bezienswaardigheid: op de Ortlehenweg staat een oude broodbakoven.

Berreikbaar: Te voet vanaf het Landhuis
Uitzicht: Meer van Zell am See en Oberpinzgau
Instagram potentie: Hoog

Top van Salzburg bij Kitzsteinhorn

Het uitzicht platform van de top van Salzburg bereik je via een 350 meter lange gang vanaf het bergstation door de Kitzsteinhorn. Adembenemend zijn de zuidflanken van de Kitzsteinhorn wat onderdeel uitmaakt van het nationaal Park Hohe Tauern. Bij helder weer is het mogelijk om tot in de wijde omtrek de verschillende bergtoppen te zien waar onder andere de spectaculaire Großvenediger en Oostenrijks hoogste berg de Großglockner.

 

Op de terug weg is het de moeite waard om naar de verschillende voorstelling „Nationalpark Galerij“ te kijken en zo meer te leren over het ontstaan van de gletsjer en het National park Hohe Tauern.

Alle Details zur Aussichtsplattform Top of Salzbug hier.

Bereikbaar: Met de auto en gondel
Uitzicht: Nationalpark Hohe Tauern, een zee van 3000er
Instagram Potentie: Hoog